[ditty_news_ticker id=”529″]

 

Welkom bij het ‘Grubbevorster Woordebook’

Inleiding

Op de site van de ‘Stichting Historische Kring Grubbenvorst-Lottum’ is een Grubbenvorster woordenboek te vinden. Hieraan ontlenen wij de volgende tekst:

“In veel plaatsen rond Grubbenvorst is men bezig met een dialect woordenboek, of heeft men dit al uitgegeven. Overal begint hierna de discussie over de juiste wijze van het dialect. Om deze discussie te voorkomen: We hebben niet de pretentie hier een correct en definitief woordenboek de plaatsen. De discussie over of het nu kienger of kinder zijn zal ook hierna nog wel blijven….. De onderstaande woordenlijst is afkomstig van José Wennekers en wordt gebruikt om de teksten van de Flap (de Gekke Maondigskrant van de Plaggenhouwers) de verplatten. daarom is de naam Flappenplat misschien beter op zijn plaats voor deze lijst.”

Voor de woordenlijst die u op deze site vindt, hebben wij de lijst van José Wennekers (waarvoor dank) als basis genomen, echter met de mogelijkheid om dit verder uit te bouwen. Iedereeen, die hieraan een bijdrage denkt te kunnen leveren, nodigen wij van harte uit. U kunt hiervoor gebruik maken van het contact formulier.

 

WIJ VINDEN EN VERBINDEN ELKAAR

ÓÓK IN ONS EIGEN GRUBBENVORSTER DIALECT

 

Link naar Grubbenvorst-Online

Don`t copy text!