> Telefooncirkel

Telefooncirkel

Het is altijd fijn als iemand weet hoe het met je gaat. Mocht er wat zijn, dan sta je er immers niet alleen voor. Voor alleenwonenden is die vinger aan de pols soms niet vanzelfsprekend. De telefooncirkel ondervangt dat op een mooie, eenvoudige manier. Zelfstandigheid met een beetje toezicht. 

De telefooncirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen acht tot tien alleenwonende mensen. Een contactpersoon is het begin- en eindpunt van de keten. De uitvoering van zo’n cirkel leest u hieronder.

Grubbenvorst-Online gaat in samenwerking met KBO St.Jan en vrijwilligers zo’n telefooncircel opzetten. Afhankelijk van de aanmeldingen kunnen meer cirkels worden opgezet.

Wilt u zich als deelnemer aan een telefooncirkel aanmelden of bent u bereid om hierbij als contactpersoon op te treden, neem dan contact op met Kees Cligge, Asterstraat 2, Grubbenvorst; tel. 06-42449215.
E-mailen kan natuurlijk ook: secretariaat@grubbenvorst-online.nl 

 

Hoe werkt een telefooncirkel?

De mensen die bij een telefooncirkel horen, krijgen een overzicht van namen en telefoonnummers.
Iedere ochtend start de contactpersoon vanaf 9:00 uur om de eerste persoon op de lijst te bellen. Die persoon belt daarna de volgende persoon op de lijst en zo verder. De laatste persoon op de lijst belt weer de contactpersoon, zodat duidelijk is dat de cirkel rond is. Probeer voor 11:00 uur iedereen in de cirkel te bereiken.
Wanneer iemand niet opneemt, bel dan de volgende op de lijst om ervoor te zorgen dat de cirkel door blijft gaan. Probeer later opnieuw om de persoon die niet opnam telefonisch te bereiken. Mocht dit na herhaalde pogingen niet lukken, meldt dit bij de contactpersoon van de cirkel. De contactpersoon kan zelf proberen om nogmaals te bellen of eventueel contact zoeken met de naaste omgeving van de persoon.

Een telefooncirkel is vooral bedoeld om met elkaar in contact te blijven. Gewoon iedere dag even een praatje; even uitwisselen hoe het gaat. Maar ‘omzien naar elkaar’ kan ook betekenen dat je oplossingen zoekt als iemand hulp nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een hulpvraag op deze site.

Delen op Social Media
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •